WTF onewheel shut down again while riding at high speed!



  • @DocBlock, yep I've had my fair share of hard stops but most of them came as a new rider and still happens rarely when I'm pushing it off road or messing around with my sensor foot on road.

    I only had one hard stop on pavement soon after I got my board where I thought I hadn't moved my sensor foot.
    After that I was too nervous to ride with hands in my pockets and paid more attention to the sensor.
    Thankfully that hasn't happened again so I assume it was my fault without knowing it.



  • With the 3034 update I can nose down on starts and stops. I think they over did the muting..

    Anyone else getting a groaning chirping noise? Usually I get the chirp/burrp when overdoing the speed but now it's at slower speeds...

    https://www.youtube.com/watch?v=7XT0mC3tOXM



  • Make the vid public.



  • Sorry about that...

    https://youtu.be/7XT0mC3tOXM



  • Mine is identical. I would send the vid to FM and see what they think.



  • I actually feel the vibration more than the sound, is that what yours does? It's like a buurrp burrp churrrp...



  • Yeah and of course today when I tried to film it I couldn't replicate the problem. It happens when I make a turn and then continues. I have a feeling my sensor has an issue also. It was never that sensitive when launching and now my foot must cover the entire sensor area to launch.



  • I've had two hard stops so far while learning and ran it out both times, touch wood. Both times I think I was simply accelerating too fast (which is kinda annoying but oh well). Have had the foot come off the sensor a few times bouncing around but somehow managed to keep going.



  • good god it sounds possessed. call a priest, man.



  • Got dumped on my face tonight. Not sure what happened, riding switch and then I hit "something" and the board stopped.

    Looked through the grass for the "something" but couldn't find anything.



  • @Andrew Got dumped on my face tonight. Not sure what happened, riding switch and then I hit "something" and the board stopped.

    Looked through the grass for the "something" but couldn't find anything.

    I find that when this happens, my foot has moved forward to the front edge of the board, and the angle of my toes is such that I've moved off of the sensor. Then I hit a bump or a crack and the board stops and shuts down because my foot is no longer on the sensor.



  • @sidebox said:

    I find that when this happens, my foot has moved forward to the front edge of the board, and the angle of my toes is such that I've moved off of the sensor. Then I hit a bump or a crack and the board stops and shuts down because my foot is no longer on the sensor.

    I had thought I was quite careful about that, I had even stopped completely a couple of times to see if the board would disengage but it didn't. I was practicing riding switch in the dark on grass so I guess my foot could have been misplaced without my noticing it. I was back there tonight doing more switch riding and there are some super mild bumps there but really nothing that should upset the board.



  • @Andrew How often is this happening? That has to make you pretty apprehensive every time you get on the board. If you find that it isn't your feet coming off the sensor and it is still happening, I would definitely email support.



  • @sidebox said:

    @Andrew How often is this happening? That has to make you pretty apprehensive every time you get on the board. If you find that it isn't your feet coming off the sensor and it is still happening, I would definitely email support.

    Extremely rare.

    One tiny bump, wearing DC skate shoes, dumped me onto the grass. One large bump, wearing non-flat soled shoes, dumped me into an intersection.



  • The problem is you don't know why you got dumped, there needs to be some sort of log.

    You're trying to rationalize why it happened, I move my feet all the time. Lose contact with the board doing curb jumps, etc ,etc and it doesn't shutdown.

    Either there's a bug, you're riding to aggressively, sensor issues or something else, it'd be nice to know for sure!



  • @parrothd said:

    The problem is you don't know why you got dumped, there needs to be some sort of log.

    Now that would be a good feature.



  • My OW threw me off when its battery got too low and I ended up with a sprained wrist. Had to walk another mile to boot as I was on the beach boardwalk with no power around. Is the board supposed to come to a rolling or dead stop when the battery is exhausted? Never wanted to test it out personally.



  • @dcarstens Yikes. Not sure what its exactly meant to do but I know mine starts just pushing back alot til it starts to die. My first thought is usually that maybe I accidently ended up in classic mode only to find battery is dying. So basically a slow rolling stop.



  • @dcarstens Did you not get the 'low battery pushback'?



  • Couple weeks ago I had a glitch too! Ridding at medium speed, extreme mode, 70% battery. I was ridding straight next to my girlfriend while she was ridding her bike and I was chatting with her and next thing I was in the air! The board dropped the nose and threw me out, got some good scrapes and bruises. I got back to my board and it was still on, I got back on very cautious and rode away!


Log in to reply