Bluetooth issues with OneWheel Pint



  • Hey guys, I have recently purchased a OneWheel Pint and I've been having some bluetooth issues. I have looked at some other topics with bluetooth issues but they were mostly for other OneWheel boards.

    Setup:
    OneWheel Pint: hardware - 5301, software - gemini 5050, odometer - 19m
    Phone: iPhone 11 Pro w/iOS 13

    There are no issues with my iPhone. I have no issues connecting to any other bluetooth devices - my car, rentals, AirPods, Beats, etc.

    The board doesn't stay connected for more than 10-15 seconds, then goes to the "reconnecting" notification, then connects back, then back to "reconnecting". It would not be much of an issue if I only used it to update the stats in the app but I feel as it renders the Ride Logging pretty useless.

    I did a 2 mile ride earlier today - launched the app right at the beginning of the trail, started a ride log, and went off. Couple of minutes into the ride, I got a notification on my watch stating my ride has been paused because the board has been disconnected from my phone for 2 minutes.

    IMG_0726.jpeg

    I pulled my phone out and checked the app, it was still open and said "reconnecting". After reconnecting, I put my phone back in my pocket and continued to ride. The beginning portion of my ride did not get recorded and the app jumped through the woods and a pond to my current location.

    Screenshot 2019-11-25 at 21.01.27.jpeg

    At the end of the ride, when I got back to where I started, I realized that the app "paused" my ride exactly at the half way point and did not record the return ride portion without notifying me of pausing. I at that point tried to manually resume the ride but there was no option for that either.

    Here's a short video of the connection behavior with the phone being about 3-4 feet away from the Pint:

    https://youtu.be/_RNq4hntVsE - the video is unlisted and can only be accessed with this link

    Battery, controller, and motor temperatures also never change, I'm in Florida and none of those components are at those temperatures, especially inside my house lol.

    The reconnecting process sometimes takes longer than other times, you also get to see that in the video.

    Does anyone have any suggestions? Anyone else have this type of issue?



  • Quite a long discussion about this issue here
    https://community.onewheel.com/topic/8631/pint-bluetooth-issues/74



  • @Sponge315 said in Bluetooth issues with OneWheel Pint:

    https://community.onewheel.com/topic/8631/pint-bluetooth-issues/74

    Ahh no wonder I missed it, it was in the general discussion and not in technical support. I'll head over that way and start reading to see if there's any progress made.